Nieuwe taalcoaches gezocht

Gepubliceerd op: 30 mei 2018 14:59

Taalcoachduo

Er zijn steeds meer mensen die de Nederlandse taal willen leren. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie goed Nederlands spreekt en schrijft, het fijn vindt om iemand te helpen en wat tijd in de week hiervoor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen een gratis taalcoachtraining aangeboden in de bibliotheek.

Taalcoach

Taalcoaches zijn vrijwilligers die mensen verder helpen met de Nederlandse taal. Degene die Nederlands wil leren geeft aan waarmee hij/zij geholpen wil worden en de taalcoach ondersteunt dat. Dit kan door samen te praten, te lezen en/of door te helpen met huiswerk. Taalcoaches worden begeleid door medewerkers van Welzijnskwartier Medelanders en kunnen voor advies en oefenmateriaal terecht in het Taalhuis van de bibliotheek.

Taalhuis in de bibliotheek

Bibliotheek Katwijk en Welzijnskwartier Medelanders werken intensief samen om mensen te helpen die de Nederlandse taal willen leren. In het Taalhuis in de bibliotheek aan de Hoorneslaan kan iedereen terecht die beter Nederlands wil leren lezen, spreken en schrijven. Er staan in de bibliotheek boeken en er zijn oefenprogramma’s op de computer beschikbaar. Daar kunnen taalcoaches met hun taalleerder afspreken om samen te oefenen.

Gratis training

Wie zich als taalcoach aanmeldt of overweegt taalcoach te worden, kan zich opgeven voor een gratis training van vier avonden. Hierin leer je iets over wat je kunt doen samen met een cliënt, grenzen stellen, culturele verschillen en communicatie met iemand uit een andere cultuur. De cursusdata zijn: woensdag 3, 10 en 17 oktober én maandag 29 oktober van 19.00-21.00 uur in de bibliotheek aan de Hoorneslaan. Ook na de cursus blijven we je begeleiden. Er zijn regelmatig taalavonden waarin gelegenheid is om te overleggen met andere taalcoaches en we behandelen diverse thema’s.

Doe je mee?

Meld je aan om taalcoach te worden en iemand te helpen zijn/haar taalkennis te verbeteren! Voor meer informatie en aanmelding kun je bellen naar Nathalie Walther, Welzijnskwartier Medelanders, tel. 071 4033323 óf naar Monique Kromhout, Bibliotheek Katwijk, tel. 071 4021983. Je kunt ook mailen naar: nathaliewalther@welzijnskwartier.nl of naar mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl. Neem gerust contact op als je eerst meer informatie wilt.