Nederlands leren met programma's in bieb

Gepubliceerd op: 25 december 2015 15:09

Jongeman met headset

In het Taalhuis van Bibliotheek Katwijk, gevestigd in de bibliotheek aan de Hoorneslaan, is iedereen welkom voor advies en ondersteuning bij het leren spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal. Dankzij een speciale licentie voor drie jaar van uitgeverij Boom, zijn er in het Taalhuis nu ook allerlei oefenprogramma’s beschikbaar om de Nederlandse taal te leren op de computers van de bieb.

Leerprogramma's in bibliotheek

Afgelopen maand heeft Bibliotheek Katwijk een pakket programma’s voor het Taalhuis gekregen waarmee mensen zelf echt Nederlands kunnen leren. Dit gebaar is onder meer te danken aan het feit dat Katwijk zo’n goed lopend Taalhuis in de bibliotheek heeft. Het pakket programma’s biedt een geweldige mogelijkheid om Nederlands te leren op allerlei niveaus en te oefenen voor het inburgeringsexamen en de beide Staatsexamens. Met behulp van een headset kunnen mensen trainen met de uitspraak van de Nederlandse taal.

Wie met de programma’s aan de slag wil, kan terecht in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever tijdens de openingsuren. Zodra er een account is aangemaakt, kan iemand beginnen. Op woensdagmiddag is de digi-Taalcoach in de bibliotheek aanwezig om mensen op weg te helpen of hulp te bieden. Ook andere vrijwilligers en frontofficemedewerkers van de bieb zijn de afgelopen periode getraind in het omgaan met de programma’s. Bovendien kennen de cursisten van de inburgeringsopleiding Capabel Taal de programma’s al goed omdat ze er bij hun opleiding mee werken. Wie zelf geen computer thuis heeft, kan met zijn eigen inlog in de bieb werken. Het oefenen met de programma’s op de computers in de bibliotheek is gratis.

Voor meer informatie over het Taalhuis en de beschikbare programma’s kunt u terecht bij Monique Kromhout in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (dinsdag, woensdag en donderdagochtend).