Nederland Leest over Voeding: we zijn wat we eten

Gepubliceerd op: 3 september 2017 10:45

Logo Nederland Leest

In november verslinden we boekenkasten… We lezen over koken, cultuur en lifestyle, voedingstechnologie en milieu. Bibliotheek Katwijk staat van 1 tot en met 30 november namelijk in het teken van Nederland Leest en dit jaar is het thema Voeding!

Zonder voeding kan een mens een lange tijd, zonder water niet. Maar toch, de mens eet al heel lang niet meer om alleen maar in leven te blijven of zijn kroost te kunnen onderhouden. Vlees, vis, fruit, planten en uiteindelijk groenten vormen al millennia lang de bron voor het voortbestaan van de mens en nemen een zeer belangrijke plek in het leven van de mens in.

Het jaarlijkse cadeau van de bieb voor leden én niet-leden

Cadeauboek Nederland Leest

Nederland Leest heeft er een kakelvers nieuw ingrediënt bij: Je bent wat je leest, een geschenkboek dat exclusief in de vier bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te verkrijgen is. Een heerlijk geschenk, vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter. Met bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Het voorwoord is van Nederland Leest ambassadeur Ronald Giphart. Geniet van een verfijnd menu van vijf uiteenlopende gangen, afgewisseld met diverse smaakmakers die vertellen wat Nederland eet, en leest over eten. Het is fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en natuurlijk gevuld met heerlijke recepten.

Activiteiten

Gedurende de maand november zijn er allerlei smakelijke en gezellige activiteiten in de bibliotheek. Hieronder een selectie, voor jong en oud, loop gerust een keertje extra binnen!

Filmavond met een lekkere komedie over een cateraar die een bruiloft moet regelen….
op do. 15 november om 19.30 uur in De Burgt in Rijnsburg (€ 6,- leden en € 8,- niet-leden).
Lezing: Koken met Karin zonder pakjes en zakjes
op ma. 19 november om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek (€ 6,- leden en € 8,- niet-leden).
Kindercollege: Waar komt ons kraanwater vandaan? (voor 8 t/m 12 jaar)
op wo. 7 november om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek (€ 2,50).
Jeugdfilmvoorstelling over een ratje als kok, mét een gezond hapje (vanaf 6 jaar)
op wo. 14 november om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek (gratis).

Je kunt ook rechtstreeks naar de kaartverkoop.

Actie: een jaar lid voor de helft van het geld

Wie tijdens Nederland Leest lid wordt van Bibliotheek Katwijk heeft een meevaller. Als je het afgelopen jaar geen lid bent geweest, kun je nu een jaarabonnement krijgen voor de helft van de prijs (€ 23,-). Dat is toch een smakelijke verrassing in de maand november. Kom langs tijdens Nederland Leest en lees (en eet) met ons mee!