Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

Gepubliceerd op: 14 mei 2018 11:37

Muziekweb

Nieuwsgierig naar nieuwe muziek? Zomaar eens wat onbekende tracks beluisteren? Of op zoek naar dat ene nummer van lang geleden? Met Muziekweb - de muziekbibliotheek van Nederland – kun je je hart ophalen, ook in Bibliotheek Katwijk. Met Muziekweb heeft de bibliotheek de grootste muziekcollectie van Europa in huis.

Luisterplek

In de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam is een inspirerende luisterplek ingericht met een prettige luisterstoel en een Muziekweb Touchscreen met hoofdtelefoon. Op je gemak kun je de ruim zes miljoen nummers die Muziekweb biedt, beluisteren. De bezoeker kan op een eenvoudige manier zoeken, ontdekken, bladeren, lezen en luisteren in/uit de populaire en klassieke collectie. Er worden tips voor nieuwe albums gegeven, recensies, thema’s besproken en onder het ‘kopje’ muziekstijlen staan korte introducties over alle genres binnen pop, klassiek, jazz en wereldmuziek. Je kunt gemakkelijk kennismaken met verschillende soorten muziek en er is veel achtergrondinformatie over albums en artiesten.

Lenen

Heb je een muziekcd, -dvd of lp in gedachten? Dan is de kans groot dat je die uit de enorme collectie van Muziekweb (kosten € 2,50 per titel) kunt lenen: die bestaat uit meer dan 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd’s! Je leent via www.muziekweb.nl.: zoek de naam van een artiest, componist of titel en klik op ‘leen dit album’. Meld je aan met je bibliotheekpas en volg de verdere instructie op het scherm. De cd, dvd of lp ligt binnen een paar dagen voor je klaar in een van onze bibliotheekvestigingen.

Muziek in de bibliotheek: je wilt nooit meer weg uit die heerlijke luisterstoel!