Mummie kindercollege in de Zomerbieb

Gepubliceerd op: 4 juni 2016 13:30

Mummie kindercollege

Mummies spreken tot de verbeelding. Niet alleen zijn de boeken van ‘Dummie de Mummie’ van Tosca Menten erg populair bij kinderen maar ook de mummies in het Museum van Oudheden in Leiden ontvangen dagelijks bezoek van kinderen. Daarom is het leuk om in het kader van de Zomerbieb op woensdagochtend 12 juli van 10.30 tot 11.30 uur het Mummie kindercollege te volgen van Egyptoloog Ben Bercken. In de Hoofdbieb vertelt hij aan kinderen van 7 t/m 12 jaar alles wat ze ooit wilden weten over mummies.

Wat is er nodig voor een mummie?

In de tijd van de oude Egyptenaren werden sommige mensen na hun dood veranderd in mummies. Wat is nu precies een mummie? Hoe werd iemand gemummificeerd? Wat was daarvoor nodig? Welke rituelen werden er uitgevoerd en welke teksten waren daarbij belangrijk? Met Egyptoloog Ben van Bercken gaan de deelnemers van dit kindercollege in de Katwijkse bibliotheek zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een mummie in het Oude Egypte. Daar word je toch gelijk nieuwsgierig van?

Kindercollege volgen?

Een super interessant mummie-uurtje op woensdagmorgen 12 juli van 10.30 tot 11.30 uur in de hoofdbieb, waar je vast ook even heen wilt. Dat kán. Er kunnen 30 kinderen college volgen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar, dus wacht niet te lang met aanmelden! Deelname: € 2,- per persoon. Kaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.

De Zomerbieb: wat kan er eigenlijk niet bij Bibliotheek Katwijk?