Lezing door schrijver Tommy Wieringa

Gepubliceerd op: 17 november 2015 10:34

foto Tommy Wieringa

De bekende Nederlandse schrijver/columnist Tommy Wieringa komt op vrijdag 31 maart een lezing houden in Katwijk. Ter gelegenheid van de Boekenweek komt hij vertellen over zijn werk, leest hij stukjes voor en introduceert ook zijn allernieuwste boek (verschijnt februari 2017). Alle reden om op deze vrijdagavond een plekje te bemachtigen in de Hoofdbibliotheek en deze schrijver te ontmoeten.

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (1967) studeerde geschiedenis en journalistiek. Hij schreef onder andere de romans Alles over Tristan en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, Joe Speedboot. Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels. In mei 2009 verscheen Caesarion. dat ook in de buitenlandse pers werd geprezen. Een verhalenbundel met columns met als titel Ga niet naar zee zag in 2011 het licht. In 2012 verscheen zijn roman Dit zijn de namen, die werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013. Vanaf zondag 24 februari 2013 presenteerde hij 6 weken lang De Grens, een televisieprogramma van de VPRO over verhalen uit de grensstreken van Nederland. Sinds het voorjaar van 2013 is hij columnist bij onder meer het Leidsch Dagblad. Tommy Wieringa schreef voor de Boekenweek 2014 het Boekenweekgeschenk, getiteld Een mooie jonge vrouw. In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen onder de titel Honorair Kozak. Voorjaar 2017 wordt zijn nieuwste roman De dood van Murat Idrissi verwacht.

Toegangskaarten

Een unieke gelegenheid om deze boeiende Nederlandse schrijver in Katwijk te ontmoeten. Wie zin heeft in een ‘andere’ vrijdagavond is van harte welkom op vrijdag 31 maart om 20.30 uur in de Hoofdbieb aan de Schelpendam. Boekhandel Van der Meer verzorgt in de pauze de boekverkoop en natuurlijk is er gelegenheid een boek te laten signeren. Aanbevolen!
Toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Prijs voor bibliotheekleden € 12,- en voor niet-leden € 14,-.