Luchtige lezing door columniste Roos Schlikker

Gepubliceerd op: 27 augustus 2017 12:24

foto Roos Schlikker

Journaliste, columniste en Wie is de mol-deelnemer in 2017 Roos Schlikker komt naar Katwijk om te vertellen over haar werk maar vooral vrijuit te praten over haar laatste boek, over moederschap en opvoeding, over wat haar bezig houdt en waar ze over schrijft. Ze schreef verschillende boeken en columns over onder meer opvoeding en moederschap. Geen onrealistische successtory’s of jammerlijke klaagverhalen maar eerlijke ervaringen vol humor en relativering. Op maandag 30 oktober om 20.00 uur kunt u haar ontmoeten in gemeenschapshuis De Burgt in Rijnsburg.

Roos Schlikker

Roos Schlikker (1975) ) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en is journalist en columnist. Sinds drie jaar heeft ze een wekelijkse mateloos populaire column in het Parool. Ook heeft ze een column in Kek Mama, Intermediair en Libelle. Ze verscheen regelmatig als tafeldame bij DWDD, schuift vaak aan bij Radio 1 en schrijft scripts voor theater en de comedyserie Bitterzoet (LINDA.TV). Momenteel schrijft ze mee aan een theatervoorstelling gebaseerd op de laatste roman van zanger Thé Lau. Onlangs is haar eerste roman ‘Huisje Boompje Beest’ verschenen, een schurende komedie over verboden verlangens in de buitenwijk.
Met de Katwijkse initiatiefnemer Natasja Geyteman heeft Roos Schlikker zich ingezet voor een wetswijziging erkenning doodgeboren kinderen. Deze geeft ouders de mogelijkheid hun doodgeboren kindje te registreren in de gemeentelijke basisregistratie (BRP).

Moederschap en opvoeden

Het moederschap gaat niet altijd van een leien dakje en opvoeden is een helse taak. Als je moeder of vader bent, lijkt de controle vaak verder weg dan ooit. Alle ouders rommelen maar wat aan. En Roos Schlikker doet ook maar wat….
Haar mooiste, leukste en ontroerendste columns over moederschap zijn gebundeld onder de titel ‘We rommelen maar wat aan’. Op humoristische en aangrijpende wijze vertelt Roos over haar leven als moeder en het menselijk onvermogen. Een pleidooi voor wat meer plezier en luchtigheid rondom het moederschap. Want als je om jezelf en je kinderen kan lachen, valt het namelijk ineens reuze mee.

Erbij zijn?

Niet alleen stoere ouders maar iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze ontmoeting met Roos Schlikker op maandag 30 oktober om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Burgt in Rijnsburg te zijn. In de pauze verzorgt Boekhandel Van der Meer uit Noordwijk de boekverkoop en uiteraard is er volop tijd om een boek te laten signeren. Toegangskaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs voor bibliotheekleden € 7,- en voor niet-leden € 9,-.