Lezing over The Beatles

Gepubliceerd op: 12 oktober 2018 14:38

Standbeeld The Beatles in Liverpool

Eigenlijk hoeft deze popgroep uit de Engelse stad Liverpool geen introductie meer te hebben. Algemeen beschouwd is The Beatles de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek en tot nu toe ook de bestverkopende band, met een geschatte omzet van meer dan 600 miljoen platen wereldwijd. Flip Hammann komt op donderdag 29 november van 14.00 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek het verhaal vertellen van The Beatles, met beeldmateriaal en veel muziek.

Belangrijkste popgroep

In de radio Top 2000 over 2017 stonden maar liefst meer dan veertig liedjes van The Beatles. Het vijftigjarig jubileum van het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967) werd vorig jaar uitvoerig herdacht. Hoewel de groep 48 jaar geleden uit elkaar ging, zijn er nog steeds heel veel fans die in hun ban zijn en worden nieuwe generaties muziekliefhebbers door hen geraakt. De geschiedenis van The Beatles hangt in hoge mate samen met de magie van de sixties….
Heeft dit alles nu te maken met de kwaliteit van de muziek of is er sprake van de grootste marketingtruc aller tijden?

Schuif om 14.00 uur aan bij Flip Hammann in de Hoofdbibliotheek op deze laatste donderdagmiddag in november en laat je door verhaal, beeld en geluid mee terugvoeren naar de tijd van The Beatles. De toegang is gratis.