Korte lezing over Katwijk Aardewerk

Gepubliceerd op: 24 augustus 2017 11:35

Wist u dat er een pottenbakkerij Katwijk Aardewerk heeft bestaan? Iedereen die iets te weten wil komen over Katwijk Aardewerk is van harte uitgenodigd op woensdagmiddag 10 oktober tussen 14.00 en 14.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.

Kunsthistorica José Plevier verzorgt dan een korte lezing over Katwijk Aardewerk, de pottenbakkerij die aan de Remisestraat was gevestigd van 1916 tot 1956. Aanleiding voor deze lezing is de kleine expositie van objecten van het bedrijf uit de collectie van het Katwijks Museum in de speciale vitrinekast die sinds kort in de bibliotheek staat opgesteld. José Plevier is afgestudeerd op de bedrijfs- en familiegeschiedenis van deze aardewerkfabriek uit Katwijk en vertelt er graag over. Natuurlijk loopt zij ook met belangstellenden langs de vitrinekast in de bieb om nog wat nader in te gaan op de objecten die daar tentoongesteld staan.

Voeg weer iets toe aan uw kennis over de geschiedenis van Katwijk en schuif aan bij deze interessante lezing over Katwijk Aardewerk op 10 oktober om 14.00 uur. De toegang is gratis.