Lezing over de boeken van Dan Brown en de vrijmetselarij

Gepubliceerd op: 1 december 2016 15:43

Bookcover Het verloren symbool

Wie is Dan Brown? Wat is er waar en niet waar over de vrijmetselarij in zijn bestsellers? En wat is die mysterieuze vrijmetselarij nou eigenlijk? ‘De Da Vincicode’, ‘Het verloren symbool’ en ‘Oorsprong’: drie boeken met een relatie tot de eeuwenoude broederschap van de vrijmetselarij. Op maandag 5 februari om 20.00 uur komt Paul Marselje er alles over vertellen in de Hoofdbibliotheek in Katwijk en krijgt u antwoord op bijna alle vragen.

Boeken van Dan Brown

Dan Brown’s roman 'Het verloren symbool' gaat over de vrijmetselarij. Miljoenen exemplaren gingen er van het boek wereldwijd over de toonbank. Ook in ‘De Da Vinci Code’ speelde de broederschap al een rol. In zijn nieuwste boek ‘Oorsprong’ stelt Dan Brown de vragen die vrijmetselaren al eeuwen bezighouden. Vrijmetselarij wordt daardoor weer in het middelpunt van de belangstelling geplaatst, want de broederschap is het decor en speelt zelfs een hoofdrol in sommige boeken van Dan Brown. Wat is het geheim dat de leden bewaren en wat is het verloren symbool? Hoe ziet die verborgen wereld vol mystiek, genootschappen en geheime ruimtes eruit. Wat is er in Dan Brown’s boeken waar en wat is er niet waar?

Paul Marselje

Paul Marsalje

Paul Marselje, oud-hoofdbestuurslid van de Nederlands Orde van Vrijmetselaren, zal in een lezing aan de hand van het boek in de wereld van Dan Brown duiken. Hij zal daarbij meer vertellen over de feiten, fictie en de mysteries van de vrijmetselarij. De methode van het werken met symbolen en rituelen krijgt ruime aandacht, net als het verloren symbool.

Erbij zijn?

Iedereen is van harte uitgenodigd op maandag 5 februari om 20.00 uur mee te gaan naar de wereld van Dan Brown en meer te weten te komen over de feiten en mysteries van de vrijmetselarij. In de pauze verzorgt Boekhandel Van der Meer uit Noordwijk de boekverkoop en uiteraard is er volop tijd om een boek te laten signeren. Toegangskaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs voor bibliotheekleden € 6,- en voor niet-leden € 8,-.