Lezing door schrijver/columnist Özcan Akyol in januari

Gepubliceerd op: 9 december 2016 08:00

foto Özcan Akyol

Op 29 januari komt schrijver/columnist Özcan Akyol alsnog naar Katwijk om te vertellen over en voor te lezen uit zijn werk. Eerder werd vanwege het slechte weer de lezing van Eus op 11 december gecanceld. De opiniemaker, tafelheer bij DWDD en voetbalkenner staat bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal, iets wat hij op maandag 29 januari om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek ongetwijfeld zal laten horen.

Eus

Özcan Akyol (Deventer, 1984) schreef twee romans. ‘Eus’ (2012) is een semi-autobiografische schelmenroman over het leven van een doorsnee puber uit een Turks-Nederlands gezin die zich aan zijn achtergrond probeert te ontworstelen. Het boek was Akyols sprong van straatschoffie tot ware literaire belofte. ‘Eus’ kreeg veel aandacht in de Nederlandse media. Er werden in een week tijd 10.000 exemplaren verkocht. Een maand na het verschijnen werden de filmrechten gekocht.
Zijn tweede roman, Turis, is uit 2016 en is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman die de lezer meesleurt in een gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door de heer des huizes, Turis. Het boek werd als literaire fictie gepresenteerd, hoewel het verhaal veel gelijkenissen met het echte leven van de schrijver zou vertonen.
In de vorig jaar uitgezonden documentaireserie ‘De neven van Eus’ ging Eus op bezoek bij zijn grotendeels onbekende familieleden in Turkije.

Erbij zijn?

Wil je Özcan Akyol zelf een keer ontmoeten? Dan ben je van harte uitgenodigd op maandag 29 januari om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek in Katwijk. In de pauze verzorgt Boekhandel Van der Meer uit Noordwijk de boekverkoop en uiteraard is er volop tijd om een boek te laten signeren. Toegangskaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs voor bibliotheekleden € 8,- en voor niet-leden € 10,-. Eerder gekochte kaarten voor de afgelaste lezing in december zijn geldig voor deze lezing maar kunnen eventueel ook tegen geld ingeruild worden. Stuur dan even een mailtje naar: fwestgeest@bibliotheekkatwijk.nl