Boekenclubavond met 'Het oude land'

Gepubliceerd op: 13 september 2016 11:01

Voorkant boek Het oude land

Wie herkent dat? Dat als je een prachtig boek hebt gelezen, dat je er dan graag met iemand over wilt doorpraten en dat je wilt delen wat het heeft losgemaakt. Die mogelijkheid bieden wij met een laagdrempelige en gezellige boekenclubavond op woensdag 22 november om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek.

Het boek dat centraal staat op deze avond is ‘Het oude land’ van de schrijfster Dörte Hansen. Het lezen van een boek is een persoonlijke ervaring, maar de deelnemers aan deze leesclubavond zullen ervaren hoe verbonden je je kunt voelen met mensen die houden van dezelfde boeken en net zo genoten hebben als jijzelf. De drie bibliotheekmedewerkers die deze avond begeleiden, zorgen bovendien voor een persoonlijke toegift met actuele leestips.

Het oude land

De twee hoofdpersonen van deze bestseller zijn Vera en de veel jongere Anne. Vera is op vijfjarige leeftijd met haar moeder uit Oost-Pruisen gevlucht naar het grote, kille boerenhuis in een dorp in het 'Oude Land', waar ze zich nooit thuis heeft gevoeld maar waar ze toch ook niet weg wil. Anne is de nicht van Vera en staat zestig jaar na Vera's vlucht met haar zoontje Leon voor de deur. Ook gevlucht, maar op een andere manier en om een andere reden. Anne vlucht voor het leven in Hamburg-Ottensen en voor haar man die van een ander houdt. Hoe verschillend Vera en Anne ook zijn, ze vinden bij elkaar wat ze altijd hebben gemist, namelijk familie. Op een knappe manier beschrijft de auteur (1964) hoe twee beschadigde zielen elkaar tegenkomen en elkaar niet naar beneden trekken, maar juist helpen en gedeeltelijk genezen. Mooi, doordacht, soms geestig taalgebruik. Echt een prachtig verhaal.

Toegangskaarten

De roman ‘Het oude land’ is in onze bibliotheekvestigingen te leen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze leesclubavond op woensdag 22 november om 19.30 uur in de Hoofdbieb. Er zijn 15 toegangskaarten te koop in de bibliotheekvestigingen en rechtstreeks hier. Voor leden € 6,- en € 8,- voor niet-leden (inclusief hapje en drankje).