Kindercollege over kraanwater

Gepubliceerd op: 13 april 2017 16:31

foto van kind met kraanwater

In de maand van Nederland Leest waarin het over ‘voeding’ gaat, staat er op woensdag 7 november om 14.00 uur ook een kindercollege ‘Waar komt ons kraanwater vandaan?’ op het programma in de hoofdbibliotheek. Leuk, leerzaam en ook gezellig om met een groepje kinderen meer te weten te komen over een onderwerp en daarover door te praten. Lisa van de Linde, student van de TU Delft, weet kinderen van 8 t/m 12 jaar alles te vertellen over ons drinkwater.

Waar komt ons kraanwater vandaan?

Het kindercollege van 7 november gaat over ons drinkwater. Waar komt het water nu precies vandaan als je de kraan opendraait. Wat is rivierwater en grondwater? Hoe werkt de zuivering van het water zodat wij schoon water krijgen en niet ziek worden? Hoe wordt het water precies omhoog gepompt? Lisa doet hierbij wat eenvoudige proefjes om het een en ander te laten zien. Super interessant om daar op woensdag 7 november van 14.00 tot 15.00 uur bij te zijn. Leeftijd: 8 t/m 12 jaar. Toegang: € 2,50.

Een kaartje voor dit kindercollege is te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Graag tot dan!