GEANNULEERD: Kindercollege: superhelden en monsters

Gepubliceerd op: 8 september 2017 15:11

minotaurus

In 2019 gaat de bibliotheek door met het programmeren van leuke, creatieve en interessante activiteiten voor kinderen op de woensdagmiddag. Op 16 januari om 14.00 uur levert dat in de Hoofdbibliotheek een mooi Kindercollege op waarin Hugo Koning ons meeneemt naar de wereld van de Griekse helden. Iedereen van 10 jaar en ouder die wil weten waar de superhelden van vandaag vandaan komen, moet zeker aanschuiven bij dit Kindercollege. Kom je ook?

Over helden en monsters

Centaur

Superhelden zijn superbekend en waanzinnig populair. Maar waar komen ze vandaan? Hebben ze soms iets met de helden uit het oude Griekenland te maken? In dit Kindercollege gaan we onderzoeken of de oude helden uit de Griekse mythologie lijken op de Hulk, Superman en Batman. En als we iets meer over die oude helden weten, ontmoeten we ook de monsters die ze moesten verslaan. Maak kennis met een minotaurus of een centaur en met de prachtige verhalen uit de Griekse Oudheid.