Kindercollege Haaien rond de wereld, ook in Nederland!

Gepubliceerd op: 4 juni 2016 10:00

Altijd interessant! En ook een beetje eng…., want haaien staan bekend als gevaarlijke dieren. In het kindercollege ‘Haaien rond de wereld, ook in Nederland!’ van het Dutch Shark Society duik je op maandag 14 augustus om 14.00 uur in het leven van de haai. Maak in de Hoofdbibliotheek kennis met de gevlekte gladde haai uit de Oosterschelde of Noordzee en met de grote hamerhaai uit tropische wateren.

Haaiencollege

Kinderen van 6 t/m 14 jaar zijn welkom op dit haaiencollege in het kader van de Zomerbieb. Je kunt allerlei verhalen en informatie over haaien en het onderzoek naar deze dieren verwachten zowel in woord als in videobeelden uit binnen- en buitenland. Ook is er een prachtige fotopresentatie 'Haaien rond de wereld' van Peter Verhoog. Daarnaast nemen de mensen van het Dutch Shark Society (www.dutchsharksociety.org) tanden, eikapsels e.d. mee. De oudere kinderen krijgen een speciale eikapselfolder mee, voor de kleintjes is er een mooie kleurplaat. Dit kindercollege wordt in samenwerking georganiseerd met het Natuurcentrum Katwijk (www.natuurcentrumkatwijk.nl).

Kom je ook?

Ook zo nieuwsgierig geworden naar dit haaiencollege? Dan kom je toch ook gewoon op maandagmiddag 14 augustus om 14.00 uur naar de Hoofdbieb. Er kunnen 30 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar meedoen, koop dus snel een kaartje! Deelname: € 2,- per persoon. Kaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Rijnsburg en rechtstreeks hier.

De Zomerbieb: wat kan er eigenlijk niet bij Bibliotheek Katwijk?