Kerstknutselmiddag

Gepubliceerd op: 26 november 2018 11:47

Kerstbomen boekvouwen én kerstballen maken met een speciale kerstwens. Dat gaan we op woensdag 19 december van 14.00 tot 16.00 uur doen in de Hoofdbibliotheek, samen met kinderen vanaf 6 jaar. Schuif gezellig aan bij deze gratis kerstknutselmiddag in de bieb.

Knutselen met Joris' Kerstboom

We gaan eerst een leuke minikerstboom vouwen van een boek, het boekenboompje feestelijk versieren en natuurlijk mogen deze kunstwerkjes daarna mee naar huis.

Maar dat is niet alles. Er mogen ook speciale kerstballen versierd en gevuld worden met een kerstwens of kerstgedachte. Met de kinderen gaan we deze bijzondere knutselballen daarna in Joris’ Kerstboom hangen. Joris’ Kerstboom staat in de bibliotheek opgesteld en heeft alles te maken met het gelijknamige televisieprogramma, onder leiding van Joris Linssen (bekend van 'Hello Goodbye'). In dat programma staan mensen stil bij een bijzondere levensgebeurtenis en wordt hen een plek geboden om bijzondere verhalen te delen. De kerstboom in de bibliotheek is ook een beetje een ontmoetingsplaats. Behalve dat kinderen de vraag ‘Voor wie heb jij een kerstgedachte?’ op deze kerstknutselmiddag op 19 december vorm geven, kan ook iedere bezoeker die dat wil zijn/haar antwoord met een foto of knutselwerk in de Joris' Kerstboom in de bieb hangen.

Iedereen van 6 jaar en ouder is van harte uitgenodigd om mee te knutselen aan kerstboompjes én ballen voor Joris’ Kerstboom op 19 december om 14.00 in de Hoofdbibliotheek.

Foto Joris Linssen