Gepubliceerd op: 27 oktober 2016 10:17

Katwijkse schrijversavond

In de Boekenweek, op woensdag 14 maart vanaf 20.00 uur, organiseert Bibliotheek Katwijk een informele Katwijkse schrijversavond in de Hoofdbibliotheek. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond en een mooie gelegenheid om kennis te maken met allerlei lokale schrijvers die zichzelf en hun boek(en) presenteren. Marike Bol, die een van de presentaties doet over haar bijzondere kookboek, zorgt voor iets lekkers bij de koffie bij de inloop van de schrijversavond.

Markt

Op de schrijversavond wordt voor schrijvers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een plek in de bieb ingeruimd waardoor bezoekers in een marktachtige sfeer van het ene schrijverstafeltje naar het andere kunnen gaan. Bekende en minder bekende schrijversnamen en verschillende genres zijn vertegenwoordigd. Lezers en belangstellenden ontmoeten op deze avond onder meer: Leendert de Vink, Jaap van der Marel, Bert van der Meij, Adri van Beelen, Atie Lieshoud, Irene Selier, Jacob Haasnoot, Ondine de Hullu, Mark van Dijk, Yvonne van Rijn, Ton Hetebrij, Gerard van Beelen, vertegenwoordigers van het Katwijks Museum, Anke Minnee, Marike Bol, Gijsbert van der Bent, Martin de Boer en Hannie van der Beek-Schoon.
Francisca Westgeest van Bibliotheek Katwijk zal, als presentatrice van de avond, ook diverse schrijvers vragen een korte pitch te houden over hun boek. De verschillende deelnemers verzorgen zelf de boekverkoop, dus contant geld meenemen is handig.

Twee korte presentaties

Katwijkse schrijversavond

Er worden tijdens deze avond ook nog twee korte presentaties verzorgd: door Marike Bol en door Gijsbert van der Bent + Gerrit van Ommering van Werkgroep Berkheide. Marike Bol vertelt over haar boek ‘Oh my pie!’, een bruisend boek van gluten- en lactosevrije ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige hapjes en uiteraard de meest mooie en lekkere taarten met vegan opties! Kijk ook eens op de website: Oh my pie!
Het boek ‘Bijzonder Berkheide’ sluit prima aan bij het thema van de Boekenweek, natuur. Gijsbert van der Bent en Gerrit van Ommering nemen u mee naar het prachtige duingebied tussen Katwijk en Wassenaar en vertelt hoe het was, hoe het nu is, hoe het zo geworden is en wat het misschien gaat worden. Lees meer op de website van Werkgroep Berkheide.

Erbij zijn?

In een ontspannen sfeer elkaar ontmoeten en nieuwsgierig gemaakt worden: dát is het doel van deze schrijversavond. Een afwisselende en verrassende avond met allerlei lokale schrijvers met verschillend schrijftalent. De muzikale omlijsting van de avond is in handen van The Cortet band van Muziekschool Katwijk. In de pauze is er een hapje en drankje te verkrijgen.
Ook enthousiast geworden? Koop dan nu een toegangskaart: (€ 6,- voor leden van de bibliotheek en € 8,- voor niet-leden) aan de balie van de bibliotheekvestigingen of rechtstreeks hier.

Graag tot ziens op de Katwijkse schrijversavond op 14 maart.