Katwijk Binse avond vol verrassingen

Gepubliceerd op: 28 september 2016 15:36

Schaatsen in Katwijk aan den Rijn

Op donderdag 26 oktober om 20.00 uur organiseert Bibliotheek Katwijk in De Roskam in Katwijk aan den Rijn een Katwijk Binse avond met allerlei verrassende optredens. Na eerdere, zeer succesvolle Katwijkse, Rijnsburgse en Valkenburgse avonden, is nu Katwijk aan den Rijn aan de beurt. Het wordt een gezellige, ontspannende avond over Katwijk Binnen en de Katwijk Binders. De presentatie is in handen van Adri van Beelen.

Lokale verhalen en personen

Het programma is in grote lijnen bekend maar een verrassende aanvulling op het laatste moment is goed denkbaar. In ieder geval verleent een aantal bekende namen uit Katwijk aan den Rijn medewerking aan deze bijzondere avond. Kunstschilder Jan Bekker schildert mooie stillevens en interieurs en geeft u een doorkijkje in zijn werk. Vervolgens duikt u in de geschiedenis van De IJsclub Voorwaarts Katwijk die nauw verweven is met De Roskam en de Turfmarkt. De ijsclub bestaat in januari 2018 125 jaar en is daarmee één van de oudste verenigingen van onze gemeente. Naar aanleiding van het jubileum wordt een boek uitgegeven met prachtige, oude foto’s. Oud-voorzitter Gerard van Beelen en huidig voorzitter Dick van der Plas schuiven aan tafel om alvast een tipje van de sluier op te lichten. Ook de Zeeverkenners dragen hun steentje bij: Feite Pijttersen en Erwin Jonker hebben het over vroeger en nu naar aanleiding van een paar foto’s en over de clubhuizen. Verder komt de Oranjevereniging aan bod met Ruud van Rijn en is er een spannende quiz over Katwijk aan den Rijn door quizmaster Nico Kleijne.

Erbij zijn?

Een gezellige avond vol Katwijk Binse verrassingen in De Roskam aan de Turfmarkt. Iedereen is van harte uitgenodigd om erbij te zijn op donderdag 26 oktober, het programma begint om 20.00 uur. Toegang: € 6,- voor leden van Bibliotheek Katwijk en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn rechtstreeks hier te koop maar ook in alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn kaarten te koop.