Jeugdfilm over een ratje als kok én een gezond hapje

Gepubliceerd op: 1 oktober 2017 17:00

Gezonde hapjes van Rupsje Nooitgenoeg

Ook met de kinderen kijken we in november in de bibliotheek met een schuin oogje naar het thema van Nederland Leest, namelijk voeding. Dat doen we door op woensdagmiddag 14 november om 14.00 uur in de Hoofdbieb met elkaar een leuke animatiefilm te kijken over een rat die topkok wil worden. In de pauze knutselen we een gezond hapje in elkaar van Rupsje Nooitgenoeg en natuurlijk laten we ons dat lekker smaken. Iedereen vanaf 6 jaar kan gratis aanschuiven op deze woensdagmiddag en meekijken/meedoen.

Een ratje als kok

In dit hilarische avontuur droomt een ratje genaamd Remy ervan ooit een grote Franse chefkok te worden. Ondanks de wensen van zijn familie en het overduidelijke probleem dat hij een rat is, is hij vastbesloten zijn droom te verwezenlijken. Het lijkt door het lot bepaald wanneer Remy in Parijs precies bij het beroemde restaurant van zijn culinaire held, Auguste Gusteau, terecht komt. Ondanks de gevaren voor zo'n ongewenste bezoeker in de keuken van een van de meest exclusieve restaurants in Parijs, vormt Remy een team met Linguini, het keukenhulpje, die per toeval het grote kooktalent van Remy ontdekt. De samenwerking van de twee zorgt voor heel wat opwindende situaties. En dan komt Remy voor een moeilijke keuze te staan …

Reuring in de bieb

Elke woensdagmiddag is er wel iets te doen voor kinderen in de Hoofdbibliotheek. Op woensdag 21 november staat er bijvoorbeeld een voorleesbingo op het programma en een week later kan iedereen alvast met grote letters in de agenda zetten: 28 november is Sinterklaasmiddag!