Gratis hulp bij belastingaangifte

Gepubliceerd op: 20 november 2018 16:52

Twee mannen met laptop

Wie zelf de belastingaangifte doen moeilijk vindt, kan nu naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan komen. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen u in het digiTaalhuis.

Het belastingspreekuur is op:

• maandag 11 maart tussen 13.00 en 17.00 uur
  • zaterdag 16 maart tussen 10.00 en 13.00 uur.

Aanmelden in februari

Wilt u geholpen worden met uw belastingaangifte? Meld u dan vanaf 11 februari aan bij de balie in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever en maak een afspraak. U kunt ook per e-mail aanmelden bij mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl. Kijk van tevoren even of uw DigiD werkt. Neemt u ook uw jaaropgave en eventueel andere belangrijke papieren mee?
Alleen particulieren kunnen deze hulp vragen, zzp-ers niet. De hulp van de studenten is gratis. U kunt vrijwillig een bedrag in het potje stoppen dat we neerzetten voor onkosten die de studenten maken. We gebruiken goed beveiligde computers, al uw gegevens worden direct vernietigd als de studenten klaar zijn met uw aangifte.

Cursussen Digisterker en Klik&Tik

Wilt u zelf leren werken met de websites van de overheid? De bibliotheek geeft binnenkort de cursus Digisterker. Hier leert u onder meer hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en MijnOverheid. Deze cursus van vier dagdelen wordt vanaf 26 maart in de bibliotheek gegeven.

Als u nog niet zoveel kunt met de computer en het internet, is er de cursus Klik&Tik die we vanaf 5 maart in drie dagdelen in de bibliotheek geven. Hier leert u de basisvaardigheden: met de computer informatie zoeken en een e-mail versturen. Meer informatie over de cursussen staat hier.

Het digiTaalhuis

Het digiTaalhuis is onderdeel van de Bibliotheek Katwijk en helpt mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. U kunt hier meer leren op het gebied van taal en lezen en er is hulp op het gebied van de elektronische overheid, waaronder de belastingaangifte.