Hulp bij belastingaangifte

Gepubliceerd op: 28 december 2016 16:52

Twee mannen met laptop

Wie moeite heeft met zijn belastingaangifte, kan nu ook in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan komen. De vrijwilligers van de Leidse Rechtswinkel bieden in het digiTaalhuis hun diensten aan. Het gaat hierbij om studenten aan de Universiteit Leiden die uitstekend in staat zijn te helpen. Op zaterdagochtend 17 maart of donderdagmiddag 19 april kunnen mensen in de bieb hulp krijgen bij hun digitale aangifte of aanvraag van toeslagen door de Leidse Rechtswinkel.

Aanmelden in februari

Wil je op zaterdag 17 maart ’s ochtends of donderdag 19 april ’s middags naar deze belastinghulp in de bibliotheek komen? Dan moet je je in februari even aanmelden bij de balie in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever of per mail bij: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl. Je ontvangt daar of per mail een tijdstip (20 minuten per aangifte) voor een afspraak op 17 maart of 19 april. Ook hoor je wat je allemaal mee moet nemen. Zo heb je onder andere een werkend DigiD en een e-mailadres nodig en is het belangrijk een eventuele jaaropgave en andere stukken mee te nemen. Alleen particulieren komen in aanmerking voor deze hulp, zzp-ers niet. Voor mensen met een jaarinkomen onder € 25.000,- is de belastinghulp gratis, daarboven wordt € 20,- in rekening gebracht. De computers van de bibliotheek zijn beveiligd en de gegevens worden niet bewaard.

Cursussen Digisterker en Klik&Tik

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid biedt de Bibliotheek in maart de cursus Digisterker aan. Hier leer je onder meer: hoe je een DigiD kan aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en MijnOverheid.
Voor hulp bij het de basisgebruik van de computer en internet, is er de cursus Klik&Tik die in februari wordt gegeven. Hier leer je de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Meer informatie over de cursussen vind je hier.

Het digiTaalhuis

Het digiTaalhuis is onderdeel van de Bibliotheek Katwijk en ondersteunt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Je kunt hier meer leren op het gebied van taal en lezen en er is hulp op het gebied van de elektronische overheid, waaronder de belastingaangifte.