Gratis inloopspreekuur e-books bij Strandbieb

Gepubliceerd op: 1 januari 2015 14:55

Foto e-reader op het strand

Of je nu op het strand ligt, of op de camping staat, in een kusthuisje of B&B logeert of gewoon in Katwijk woont, iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Op zaterdag 18 juli tussen 11.00 en 13.00 uur is er een gratis inloopspreekuur in de Strandbibliotheek in Katwijk, speciaal bedoeld voor mensen met vragen over het lezen van e-books op de e-reader of op een tablet.

Vragen over e-books

Voor een aantal mensen is het lezen van e-books op de eigen tablet of e-reader een uitkomst maar soms zijn er ook nog vragen over hoe je dat precies moet regelen. Daar speelt de bibliotheek op in door dit gratis inloopspreekuur op het Katwijkse strand te organiseren. 

Twee medewerkers zitten bij de Strandbieb klaar om zoveel mogelijk vragen rondom het e-book-aanbod van de bibliotheek van een goed antwoord te voorzien. “Niet iedereen weet het”, vertelt het tweetal enthousiast, “maar bibliotheekleden kunnen via de bieb duizenden e-books lezen in allerlei genres, zonder extra kosten. Wij helpen mensen graag op weg die geïnteresseerd zijn in het lezen van e-books met een e-reader of een tablet. Voor ons een leuke uitdaging om dit nu een keer met de voeten in het zand te kunnen doen.” 

Het inloopspreekuur op het strand is op zaterdag 18 juli van 11.00 tot 13.00 uur bij de Strandbibliotheek. Iedereen is van harte uitgenodigd even aan te waaien.

De Strandbibliotheek is te vinden op het strand ter hoogte van de Oude Kerk, links naast strandpaviljoen ‘Het Strand’.