Gezamenlijke maaltijd en filmvoorstelling

Gepubliceerd op: 21 juni 2014 14:31

Gezamenlijke maaltijd

Het activiteitenprogramma voor het najaar wordt in Bibliotheek Katwijk geopend met een gezellige maaltijd en een mooie film op woensdag 9 september. Belangstellenden kunnen om 18.30 uur in de Hoofdbibliotheek aanschuiven voor een lekkere maaltijd. Verschillende heerlijke buitenlandse gerechten worden klaar gemaakt door vrouwen die afkomstig zijn uit verschillende landen. Na de gezamenlijke maaltijd volgt de filmvoorstelling.

Niet goed kunnen lezen of schrijven

Het is de Week van de Alfabetisering (7 t/m 13 september) en we grijpen deze gelegenheid graag aan om even kort op dit onderwerp in te gaan: hoe is het om niet of slecht te kunnen lezen en schrijven, zowel voor Nederlanders als voor immigranten. Monique Kromhout vertelt iets over het succesvolle project van de bibliotheek: ‘het Taalhuis’. Ook hebben we nog een kleine uitdaging waarbij ieders taalkennis ‘op de proef’ wordt gesteld.
Vervolgens wordt een bijzondere film vertoond die veel met dit onderwerp te maken heeft. De film vertelt het verhaal van de 45-jarige Germain, die een rustig leven leidt samen met zijn vrienden uit het café en zijn vriendin Annette. De 45-jarige Fransman is nagenoeg analfabeet en in zijn vrije tijd telt hij duiven in het park. Met zijn moeder heeft hij een moeilijke relatie, zijn vader heeft hij nooit gekend. Op een dag ontmoet hij Margueritte, een gepensioneerde belezen dame die veel van de wereld heeft gezien. Ze woont alleen in een bejaardentehuis en verblijft ook graag in het park om duiven te tellen. Tussen Germain en Margueritte groeit een warme vriendschap die het leven van Germain voorgoed zal veranderen. Een prachtige film vol nostalgie en liefde voor het ‘gewone’ leven.

Iedereen is van harte welkom om mee te eten en te kijken op woensdag 9 september. Toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen en rechtstreeks hier. Prijs voor bibliotheekleden € 5,- en voor niet-leden € 7,-.
De data voor de andere filmavonden in het najaar zijn: 30 september, 28 oktober, 25 november en 16 december. Noteer ze alvast in uw agenda of bestel gelijk uw toegangskaarten. Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken (en in dit geval ook gezamenlijk eten) is een prima alternatief.