Geef je nu op voor de gratis cursus Vakantietaal

Gepubliceerd op: 14 mei 2018 12:03

Lezende kinderen in de bieb

Hoe zorg je er als ouder nu voor dat je kinderen in de zomervakantie toch een beetje met taal bezig blijven? Hoe krijg je het voor elkaar dat je kinderen niet in een ‘taalzomerdip’ terecht komen? En hoe voorkom je dat het leesniveau na de vakantie merkbaar is gezakt? Door taal leuk te maken!

Bibliotheek Katwijk organiseert in juni, speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, een gratis cursus Vakantietaal. In Bibliotheek Katwijk óf in Trefpunt de Molen (Fresiastraat 18a in Katwijk aan den Rijn) ontvang je tijdens drie gezellige bijeenkomsten ideeën om samen met je kids aan de slag te gaan tijdens de zomervakantie. Doen!

In de vakantie ‘vergeten’ kinderen vaak te lezen. En zeker voor kids die al moeite hebben met taal is dat een risico. Na de zomervakantie is hun leesniveau verslechterd en moeten de leerkrachten extra moeite doen om hun taal weer op te krikken.

Met de gratis cursus Vakantietaal ondersteunt de bibliotheek ouders om samen met hun kinderen tijdens de zomervakantie te lezen, te spelen en te praten. Vakantietaal biedt ouders een kans om een terugval in taal bij hun kinderen te voorkomen.

Wat is Vakantietaal?

In drie prettige bijeenkomsten ontvang je als ouder allerlei handige tips op het gebied van lezen, spelletjes doen en samen taalrijke gesprekken voeren. Plezier in lezen, interactief voorlezen, leuke boeken, taalspelletjes, samen praten, de woordenschat uitbreiden: het komt allemaal langs in deze laagdrempelige cursus die je niet wilt missen. Want iedereen wil zich toch inzetten om met z’n eigen kind op een leuke manier aan taal te werken?

Wanneer, waar en aanmelden?

Deze gratis cursus Vakantietaal voor ouders van kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar wordt op 2 locaties gegeven. Elke cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1 uur.

•  Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever: ma. 11, 18 en 25 juni van 14.00 tot 15.00 uur.
  •  Trefpunt de Molen (Fresiastraat 18a): wo. 13, 20 en 27 juni van 14.00 tot 15.00 uur.

Aanmelden kan aan de balie in alle bibliotheekvestigingen, via mail aan: pjansen@bibliotheekkatwijk.nl of telefonisch via 06 - 373 28 791

Aarzel niet en doe ook mee met Vakantietaal. Jouw kinderen én de leerkrachten van school zullen het verschil na de zomervakantie merken.