Speciale filmvertoning 'Engelandvaarders' met nagesprek regisseur en cast

Gepubliceerd op: 16 juni 2017 11:44

foto voorstelling Engelandvaarders

In het kader van het project Katwijk van Oranje vertoont Bibliotheek Katwijk in samenwerking met het Welzijnskwartier de verfilming van de zeer succesvolle theatervoorstelling ‘Engelandvaarders’. Deze bijzondere voorstelling werd in 2016 in opdracht van Stichting Engelandvaarders opgevoerd aan de Katwijkse kust en is toen ook op film vastgelegd. Op zaterdag 27 oktober van 13.30 tot 15.30 uur kan iedereen gratis aanschuiven in de Hoofdbibliotheek om deze Katwijkse filmvertoning ‘Engelandvaarders’ mee te maken. Aansluitend is er gelegenheid voor vraag en antwoord in een nagesprek met regisseur Peter Minnee en leden van de cast.

'Engelandvaarders'

In de voorstelling Engelandvaarders is het zomer 1941. Een klein detachement van de Duitse Wehrmacht is gestationeerd in Katwijk en dient als kustbewaking. Een groep jongeren vat het plan op om in een kano naar Engeland te vluchten om van daaruit de strijd aan te gaan met de Duitse bezetter. De zus van een van de Engelandvaarders werkt als verpleegster bij het Zeehospitium. Hier ontmoet ze de jonge Duitse soldaat Werner. Zij raakt ook bevriend met de Joodse kunstenaar Ailbe die in het Zeehospitium revalideert. Als al deze levens elkaar treffen moet iedereen bepalen waar zijn of haar loyaliteit ligt en keuzes maken met verstrekkende gevolgen…

We zien u graag terug bij de filmvertoning op zaterdagmiddag 27 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek. De toegang is gratis.