Filmavond met intieme roadtrip én topacteurs

Gepubliceerd op: 4 juni 2017 16:38

Het wordt op woensdagavond 19 september weer genieten van een bijzondere filmavond, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk. Bijzonder omdat in het kader van de Katwijkse Brainweek de helft van de opbrengst naar de Vereniging Katwijkse Ziekte gaat. Om 19.30 uur staat in het Dorpshuis Valkenburg een film op het programma, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian. Een intelligente en sympathieke roadmovie met niemand minder in de hoofdrollen dan Helen Mirren en Donald Sutherland.

Weg met de camper

John en Ella Spencer zijn al tientallen jaren getrouwd. Samen hebben ze een mooi leven opgebouwd, kinderen gekregen en genieten ze samen van hun oude dag. Maar voormalige professor John wordt steeds vergeetachtiger en Ella krijgt steeds meer gezondheidskwaaltjes. Ze worden geleefd door hun dokters en kinderen. Op een gegeven moment hebben ze daar zo genoeg van dat ze in een opwelling besluiten met hun camper een trip dwars door Amerika te maken en het huis van Ernest Hemingway te bezoeken. Tijdens deze roadtrip nemen ze hun leven onder de loep. Voor de hoofdrollen in deze film werden twee van de beste acteurs van de oudere Hollywood- garde gestrikt: Helen Mirren en Donald Sutherland. Zij vormen dan ook een hartverwarmend geriatrisch liefdesduo op reis. Als kijker volgt je de avonturen van John en Ella afwisselend met vertederde glimlach of trieste frons.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze speciale filmavond op woensdagavond 19 september om 19.30 uur in Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.