Filmavond met knap, ingetogen verhaal

Gepubliceerd op: 11 augustus 2017 16:01

Er staat op de laatste dag van november weer een mooie filmavond bij Bibliotheek Katwijk op het programma. Dit keer in locatie De Roskam aan de Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn. Centraal staat een film die speelt in Zuid-Afrika ten tijde van het ANC, een knappe en ingetogen film die de publieksprijs won op het Movies That Matter-festival.

Aangenaam toegankelijk

In deze boeiende, soms spannende mix van een rechtbankdrama en spionagethriller gaan we terug naar het jaar 1963 in Zuid-Afrika, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit. Negen leden van het ANC, waaronder Nelson Mandela worden gearresteerd voor het beramen van aanslagen tegen het Apartheidsregime. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Bram Fischer, een advocaat uit een vooraanstaande Afrikaner familie, neemt de verdediging op zich. In het geheim is hij ook ANC-aanhanger, waarmee hij zichzelf en zijn familie in gevaar brengt. Als zijn dubbelrol wordt ontdekt, komt hij voor een groot moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Een grotendeels Nederlandse productie waarin de filmmaker door zijn toegankelijke stijl zware thema's voor een groot publiek aangenaam inzichtelijk maakt.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op donderdag 30 november om 19.30 uur in De Roskam in Katwijk aan den Rijn. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.