Originele filmavond tijdens Nederland Leest

Gepubliceerd op: 19 augustus 2016 10:47

Een prettige, originele en romantische film staat klaar om te vertonen tijdens de filmavond op 15 november om 19.30 uur in De Burgt in Rijnsburg. Deze filmavond wordt georganiseerd in het kader van de Nederland Leest campagne, met dit jaar als thema ‘Ik, Robot’. Een veel geprezen sensitieve film met humor waarin de genres sciencefiction en romantisch drama worden gecombineerd. De ondertitel van de film is 'A love story'. Reden genoeg voor een avond vol kijkplezier…

Relatie

Het verhaal speelt in de nabije toekomst in Los Angeles waar de gevoelige hoofdpersoon Theodore zijn geld verdient met het maken van 'handgeschreven', persoonlijke en liefdevolle brieven in opdracht van andere mensen. Zelf is hij net gescheiden van zijn vrouw en nog vol verdriet door het stuklopen van die jarenlange relatie. Om orde te brengen in zijn agenda en e-mails koopt hij een nieuw kunstmatig intelligent besturingssysteem en kiest ervoor die de stem van een vrouw te geven. Zij stelt zich voor als Samantha en Theodore raakt helemaal in de ban van haar verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen, en lijkt zelfs tot een gevoel van liefde voor elkaar te evolueren.

Toegangskaarten

Schuif gezellig aan bij deze filmavond op woensdag 15 november om 19.30 uur in gemeenschapshuis de Burgt in Rijnsburg. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.