Filmavond met humoristische feelgoodfilm

Gepubliceerd op: 25 augustus 2017 16:11

filmavond

Niets persoonlijker dan humor, maar deze film weet iedereen te laten schaterlachen. Dat wordt gezegd van de film die op woensdag 1 november om 19.30 uur wordt vertoond in Bibliotheek Katwijk. Avontuurlijk, ontroerend en vooral heel erg geestig. Met een oudere en een jongere acteur op de toppen van hun kunnen in een schitterende omgeving. Alle reden om mee te kijken….

Aanrader

Het verhaal gaat over Ricky (Julian Dennison) die al bij diverse pleeggezinnen onder is gebracht, maar constant in de problemen komt. Hij is constant aan het experimenteren en wil nog wel eens iets kapot maken. Hij wordt ondergebracht bij een ouder stel dat op het platteland woont in Nieuw-Zeeland. De vrouw ontmoet hem met veel liefde, maar haar man Hec (gespeeld door Sam Neill) is zwijgzaam en lijkt een koude, ondoordringbare muur. Door omstandigheden besluit de kinderbescherming dat Ricky niet langer op z’n plek kan blijven, maar Ricky wil niet weg en besluit samen met Hec de autoriteiten te ontvluchten. Het is de start van een avontuurlijke tocht door de wildernis van Nieuw Zeeland met een jongen die niet weet hoe hij moet overleven en een man die maar moeilijk communiceert. Wat volgt is een nationale zoektocht naar het merkwaardige duo.

Een heerlijk maffe film en bovenal onwijs komisch. Naast een voortreffelijke Sam Neill en Julian Dennison zit de film vol met leuke bij karakters en hilarische situaties en zelfs een toffe actiescene. Om het geheel af te maken wordt de kijker getrakteerd op een passende soundtrack en Nieuw-Zeelands natuurschoon.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdag 1 november om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.