Filmavond Plus met een indrukwekkende sfeerfilm

Gepubliceerd op: 23 juni 2018 16:33

Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 10 oktober om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een krachtig melodrama op het programma dat zich afspeelt ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Het is de boekverfilming van de roman ‘Les Gardiennes’ van Ernest Pérochon.

Overleven

In 1915 vechten bijna alle mannen van een Frans dorp in ‘de Grote Oorlog’. Dat geldt ook voor weduwe Hortense, die haar zoons Georges en Constant en schoonzoon Clovis naar de loopgraven zag vertrekken. Terwijl zij en dochter Solange voortdurend voor het leven van de mannen vrezen, vraagt het boerenbedrijf permanent om aandacht. Samen met haar oude vader en dochter probeert ze al het zware werk op de boerderij te verzetten, terwijl ze steeds vrezen voor slecht nieuws over hun mannen. De familie krijgt hulp van de jonge Francine, die geen ervaring heeft met boerenwerk. Al snel heeft het meisje haar eigen plek veroverd op de hoeve, terwijl de jaren elkaar opvolgen, de oorlog geen einde kent en het trekpaard plaatsmaakt voor de tractor.

Prachtig gefilmde, feministische oorlogsfilm van regisseur Beauvois waarin de nadruk niet ligt op de plot, maar op de personages en sfeer.

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom op 10 oktober in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,00 voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.