Filmavond Plus met een romantisch survivaldrama

Gepubliceerd op: 21 augustus 2016 16:33

Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 4 april om 19.30 uur staat er een romantische feelgoodmovie op het programma bij de filmavond Plus. Het is de boekverfilming van ‘Over bergen heen’ van Charles Martin.

Overleven

Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden (neurochirurg Ben en fotojournaliste Alex) op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven. Als ze zich realiseren dat er geen hulp zal komen, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis. Ze vragen het uiterste van elkaar om te overleven, waardoor er onverwachts een aantrekkingskracht wordt aangewakkerd tussen de twee.

De film is prachtig geschoten, grotendeels in Canada, waarbij de woeste natuurkrachten haast als een derde hoofdpersoon door kunnen gaan. Alex en Ben zijn er dan ook compleet van afhankelijk, waarbij het ook niet echt helpt dat ze een behoorlijke klap van de crash hebben opgelopen. De romantiek voert duidelijk de boventoon in deze film maar er zitten ook genoeg vermakelijke scenes in die wat spanning brengen….

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,00 voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.