Filmavond Plus met een film om stil van te worden

Gepubliceerd op: 27 december 2017 11:24

filmattributen

Genieten van een populaire film én van hapjes en drankjes. Dan zit je goed op een Filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk. Op woensdag 7 februari om 19.30 uur staat er weer eentje op het programma in de Hoofdbibliotheek. We gaan kijken naar een mooie en ontroerende verfilming van een boek van Tom Lanoyes over een zoon (schrijver) die geen letter meer op papier krijgt sinds zijn moeder, een levendige en zelfverzekerde actrice met een sterke wil, plotseling wordt getroffen door een beroerte.

Woordeloze strijd

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman (Stany Crets) wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder Josée (Viviane De Muynck) onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Door de hersenbloeding verandert ze in een hoopje ellende die zich niet kan uiten. Haar omgeving kijkt reddeloos toe maar zet alle zeilen bij om de vrouw nog enige kwaliteit van leven te geven. Jans vader Roger koestert de herinneringen die hij aan zijn vrouw heeft en is niet van plan het bijltje erbij neer te gooien. Jan zelf worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

De grote ster van deze film is actrice Viviane de Muynck. Zij speelt de uiteenlopende facetten van haar rol met verve, van een krachtige dominante vrouw tot de kinderlijke naïeveling die het noodlot van haar maakt. Het universele thema: het zorgen en omgaan met de aftakeling van de ouder(s) wordt hier mooi in beeld gebracht. Teder en ontroerend tegelijk.

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.