Filmavond Plus met romantisch eilanddrama

Gepubliceerd op: 28 oktober 2017 11:29

filmattributen

Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 12 december om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek alweer de laatste filmavond Plus op het programma: met een romantisch naoorlogs eilanddrama in goede Britse traditie.

Guernsey

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit de vrijgevochten journaliste Juliet Ashton (Lily James) een boek te schrijven over de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een literair boekenclubje dat tijdens de oorlog werd opgericht op het Kanaaleiland Guernsey. Het leesclubje werd bij een avondklokcontrole ter plekke bedacht als dekmantel en stond bekend om de niet te vreten taart van aardappelschillen.
Door een briefwisseling heeft Juliet er lucht van gekregen dat de lezersbijeenkomsten van het literair gezelschap nog steeds bestaan. Ze reist af naar Guernsey, weg van haar Amerikaanse verloofde en sluit de eilanders in haar hart. De band die Juliet krijgt met de leden van de excentrieke club verandert haar leven.
De smaakvolle ingrediënten van deze film zijn goed met elkaar in balans. Een mysterie dat langzaam maar zeker ontrafeld wordt, een verliefdheid die in de lucht hangt en het prettige contrast tussen een kleine dorpsgemeenschap en een grootstedeling. Een feelgooddrama zoals alleen de Britten die kunnen maken. Een film als een warm schuimbad – weldadig om je langzaam in weg te laten zakken.

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom op 12 december in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.