Laatste filmavond Plus van dit jaar

Gepubliceerd op: 7 augustus 2017 10:26

Ook op de laatste filmavond van dit jaar wordt het weer genieten in de bieb: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 13 december om 19.30 uur staat er een waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal op het programma waarin hoop centraal staat.

Hoop

De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi's te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin. De film vertelt op onnavolgbare wijze het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog. Het is de verfilming van het gelijknamige boek (in Nederland vertaald als Antonina’s Dierentuin) van Diane Ackerman. Zij baseerde haar verhaal op de archieven en dagboeken van Antonina Zabinski. Van het boek werden wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht. In de Verenigde Staten stond het 54 weken in The New York Times-bestsellerlijst. Een echte aanrader.

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,00 voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.