Filmavond met prachtig, herkenbaar verhaal

Gepubliceerd op: 28 augustus 2016 15:43

Plaatje fimattributen

Bibliotheek Katwijk heeft in het najaar weer een aantal bijzondere films geselecteerd voor een mooie filmavond. Op woensdag 20 september staat de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis” centraal. Een prachtig en herkenbaar verhaal over de innerlijke strijd van een verdwaald Indiaas kind dat wordt opgevoed door Australische ouders. Dit keer op het grote scherm van de theaterzaal in Het Dorpshuis Valkenburg.

Aanrader

Dit waargebeurde verhaal gaat over de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

De innerlijke strijd als kind, en later als jongeman, het verlangen naar de eigen broer, en naar de eigen moeder, het ervaren isolement, het niet kunnen delen van zijn eigen gevoelens, wordt heel sterk uitgebeeld. Geen sentimentele film maar gewoon, een prachtig en herkenbaar verhaal. Een aanrader. De verfilming kent een sterrencast met onder meer Nicole Kidman, Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdag 20 september om 19.30 uur in Het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.