Filmavond met vermakelijke komedie

Gepubliceerd op: 26 augustus 2017 15:48

We hebben voor de maand november weer een leuke film uitgezocht die goed aansluit bij het thema van Nederland Leest: voeding. Op donderdagavond 15 november om 19.30 uur draaien we in De Burgt in Rijnsburg een vermakelijke komedie over een dag uit het leven van de ervaren cateraar Max, die de ontluikende chaos op een deftige bruiloft in een 17de-eeuws kasteel tevergeefs tracht te temperen.

Een waanzinnig feest ...

Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel. Max heeft een heel team van bedienden, koks en afwassers samengesteld, het koppel geadviseerd over een fotograaf, de band gereserveerd, de bloemen geregeld. Met andere woorden: alle ingrediënten om het feest tot een succes te maken zijn aanwezig.
Tot een paar onfortuinlijke tegenslagen roet in het eten gooien en elk moment van geluk in chaos overgaat. Lukt het Max’ team datgene te doen waar ze allemaal goed in zijn: het geven van een waanzinnig feest?

Een verfrissende blik op het huwelijksfeest vanuit een mannelijk perspectief. Het organiseren van een bruiloft blijkt vooral een stressvolle en helemaal niet zo’n romantische aangelegenheid. De spanning tussen het sprookje voor de schermen en het geren en geraas bij de catering, het explosieve ego van de dj, en de talloze erotische ontwikkelingen die bij zo’n setting horen, is de inzet van deze verrukkelijke Franse film.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op donderdagavond 15 november om 19.30 uur in De Burgt in Rijnsburg. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.