Cursus Word

Gepubliceerd op: 15 oktober 2016 10:53

Logo Word

Bibliotheek Katwijk biedt op velerlei verzoek voor het eerst een cursus Word aan. In november/december kunnen mensen in drie dagdelen de beginselen van dit veel gebruikte tekstverwerkingsprogramma (van Microsoft) leren in een prettige en laagdrempelige cursus in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

Wat komt er aan bod?

In een veilige leeromgeving leren de cursisten de volgende zaken: wat is het programma en wat kan het, het gebruik van de knoppen op het toetsenbord, hoe maak je een document, opslaan en weer openen, selecteren, knippen en plakken, kopiëren, lettertype/lettergrootte, kleur, regelafstand, foto’s invoegen, alinea’s en nieuwe regels, brief opmaken, opstellen van een brief met een nette vormgeving.

Onder begeleiding van twee ervaren en geduldige cursusleiders oefenen de cursisten de diverse vaardigheden op de laptops in de bibliotheek. Ook buiten de cursustijden kan er worden geoefend op de computers van de bibliotheek. Iedereen krijgt een ‘reader’ mee naar huis waarin alle in de cursus behandelde zaken nog eens zijn na te lezen.

De cursus Word wordt op drie ochtenden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan 297) gegeven:

• Dinsdag 21 november van 9.30 tot 11.30 uur
  • Dinsdag 28 november van 9.30 tot 11.30 uur
  • Dinsdag 5 december van 9.30 tot 11.30 uur.

Meedoen?

De kosten voor de cursus Word (3 ochtenden) bedragen € 25,- voor leden van Bibliotheek Katwijk en € 30,- voor niet-leden. Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij de cursusleiders van de bibliotheek, Monique Kromhout of Vera van Duijn: 071-4021983 (aanwezig op maandag t/m donderdag). Aanmelden kan nu aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.