Creatieve natuurmiddag én determinatiespreekuur voor kids

Gepubliceerd op: 23 november 2016 16:04

Schelpenschilderijtje

Op woensdagmiddag 21 februari hoeft geen kind zich tussen 14.00 en 16.30 uur te vervelen. Bibliotheek Katwijk organiseert samen met het Natuurcentrum Katwijk en Naturalis een heel gevarieerde middag met een onwijs leuke natuurknutselactiviteit en een echt determinatiespreekuur waarbij iets meer wordt verteld over de door de kinderen meegebrachte vondsten uit de natuur.

Natuurknutselen

Kinderen van alle leeftijden kunnen binnenlopen om een natuurkunstwerkje te maken. Dit keer wordt het een schelpenschilderijtje. Onder leiding van Coby van Houdt en Maria Dames van het Natuurcentrum beplakken de kids een lijstje van karton met schelpen, gruis en zand. Heel simpel en met een geweldig resultaat. Het kost je iets meer dan een kwartiertje inspanning maar dan heb je wel iets moois in handen. Schuif ook even aan op deze middag….

Determinatiespreekuur

Regelmatig worden er zeldzame dingen gevonden op het Katwijkse strand. Wat dacht je van de wervel van een hyena die een lid van de strandwacht Katwijk-Noordwijk vond? Heb je een schelp, bot of iets anders uit de natuur gevonden in Nederland, kom dan op woensdagmiddag 21 februari tussen 14.00 en 16.30 uur langs op de jeugdafdeling van de Hoofdbieb. Specialisten van Naturalis en vrijwilligers van het Natuurcentrum Katwijk vertellen je graag welke soort je hebt gevonden en vullen dat aan met leuke weetjes.

Meedoen?

Zowel de creatieve natuurworkshop als het determinatiespreekuur in de bieb zijn gratis tussen 14.00 en 16.30 uur te bezoeken door kinderen van alle leeftijden. En ben je volwassen? Ook dan kun je je natuurvondsten laten determineren: op donderdagavond 22 februari is er tussen 18.30 en 20.00 uur een gratis determinatie inloopspreekuur met specialisten van Naturalis en vrijwilligers van het Natuurcentrum. Zij zitten klaar om uw meegebrachte vondsten te determineren.