Cursus: Budgetteren kun je leren

Gepubliceerd op: 17 oktober 2016 11:00

Cursusleider Alex Ramakers

In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever start in november een cursus ‘Budgetteren kun je leren’. In drie bijeenkomsten op maandagmiddag leren de cursisten hoe ze hun inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunnen brengen.

Veranderde omstandigheden

Stel dat je met pensioen gaat, of pas bent gescheiden of werkloos raakt, dan veranderen je inkomsten. Het is handig als je weet hoe je dan moet reageren op deze veranderde financiële omstandigheden. De laagdrempelige budgetteercursus in de bieb gaat precies hierover: hoe breng je dan je uitgaven en inkomsten in evenwicht en hoe zorg je dat je administratie op orde is. Ook voor mensen die bijvoorbeeld iemand begeleiden of iemand in hun omgeving hebben die hulp nodig heeft bij het in balans brengen van de financiën, is deze cursus heel geschikt. Maar mensen die zelf regelmatig geld te kort hebben, kunnen eveneens veel aan deze cursus hebben. Als mensen samen met hun partner willen deelnemen aan de cursus, is dat natuurlijk prima.

Cursusleider Alex Ramakers, medewerker bij de vrijwilligersorganisatie Grip de Knip die Katwijkers helpt hun financiële administratie op orde te brengen, verwacht veel van de cursus. Zaken als begroting maken, inkomen vergroten, zak- en kleedgeld voor kinderen, voorkomen van schulden, wettelijke regelingen worden tijdens deze cursus besproken. Cursisten krijgen een map mee naar huis met informatie. In drie middagen leren ze veel over allerlei financiële zaken waar bijna iedereen mee te maken heeft.

Cursusdata

De cursus Budgetteren kun je leren wordt op drie maandagmiddagen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan 297) gegeven:

• Maandag 20 november van 14.00 tot 16.00 uu
  • Maandag 27 november van 14.00 tot 16.00 uur
  • Maandag 4 december van 14.00 tot 16.00 uur

Meedoen?

Bibliotheekleden kunnen gratis aan deze cursus van drie dagdelen meedoen. Niet-leden betalen € 7,50. In beide gevallen is een toegangskaart nodig. Deze zijn te verkrijgen aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.