Cursus: Budgetteren kun je leren

Gepubliceerd op: 28 april 2017 11:00

Cursusleider Alex Ramakers

In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever start in mei een cursus ‘Budgetteren kun je leren’. In vier bijeenkomsten op donderdagmiddag leren de cursisten hoe ze hun inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunnen brengen.

Veranderde omstandigheden

Stel dat je met pensioen gaat, of pas bent gescheiden of werkloos raakt, dan veranderen je inkomsten. Het is handig als je weet hoe je dan moet reageren op deze veranderde financiële omstandigheden. De laagdrempelige budgetteercursus in de bieb gaat precies hierover: hoe breng je dan je uitgaven en inkomsten in evenwicht en hoe zorg je dat je administratie op orde is. Ook voor mensen die bijvoorbeeld iemand begeleiden of iemand in hun omgeving hebben die hulp nodig heeft bij het in balans brengen van de financiën, is deze cursus heel geschikt. Maar mensen die zelf regelmatig geld te kort hebben, kunnen eveneens veel aan deze cursus hebben. Als mensen samen met hun partner willen deelnemen aan de cursus, is dat natuurlijk prima.

Cursusleider Alex Ramakers, medewerker bij de vrijwilligersorganisatie Grip de Knip die Katwijkers helpt hun financiële administratie op orde te brengen, verwacht veel van de cursus. Zaken als begroting maken, inkomen vergroten, zak- en kleedgeld voor kinderen, voorkomen van schulden, wettelijke regelingen worden tijdens deze cursus besproken. Cursisten krijgen een map mee naar huis met informatie. In vier middagen leren ze veel over allerlei financiële zaken waar bijna iedereen mee te maken heeft.

Cursusdata

De cursus Budgetteren kun je leren wordt op vier donderdagmiddagen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan 297) gegeven:

• Donderdag 17 mei van 13.30 tot 15.30 uur
  • Donderdag 24 mei van 13.30 tot 15.30 uur
  • Donderdag 31 mei van 13.30 tot 15.30 uur
  • Donderdag 7 juni van 13.30 tot 15.30 uur

Meedoen?

Bibliotheekleden kunnen gratis aan deze cursus van vier dagdelen meedoen. Niet-leden betalen € 7,50. In beide gevallen is een toegangskaart nodig. Deze zijn te verkrijgen aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.