Speel nu de break-in box over de Atlantikwall

Gepubliceerd op: 10 juli 2017 18:45

Wat zou jij doen als je de geschiedenis zou kunnen veranderen? Zou jij die jonge soldaat, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in een van de bunkers van de Atlantikwall zit, helpen? Op die vragen kun je nu een antwoord krijgen door het spel te spelen en de puzzels op te lossen van de break-in box over de Atlantikwall. Ben je 10 jaar en ouder, dan kun je van 13 t/m 25 augustus gratis meespelen in de Hoofdbieb. Alleen of met een groepje.

Wat is een break-in box?

Break-in box

De break-in box is een forse en originele Duitse munitiekist uit WO II die in de bibliotheek staat. Via een aantal opgaves moeten de kinderen de kist open proberen te krijgen en dan komen er nog meer raadsels uit die uiteindelijk tot de ontknoping leiden. Een break-in box is een soort omgekeerde escape room: je moet er namelijk niet uit maar ín zien te komen. En dat kan door het oplossen van een reeks vraagstukken.

Soldaat bij de Atlantikwall

De break-in box vertelt het verhaal van een jonge soldaat die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is geplaatst in een van de bunkers van de Atlantikwall. Dit is de 5200 kilometer lange verdedigingslinie die is opgeworpen om de kustlijn van West-Europa te beschermen tegen een mogelijke invasie. De jonge soldaat heeft als enige taak het opperbevel op tijd te vertellen dat er een invasie aankomt, maar slaagt uiteindelijk niet in deze belangrijke opdracht. Dit leidde tot de geschiedenis zoals wij die kennen... Zou je deze soldaat helpen of zou je hem juist tegenwerken, als je wist welke gevolgen dit voor hem zal hebben? Ontdek ook het verleden en onderzoek hoe je deze jongen had kunnen helpen bij zijn taak. Puzzels moeten worden opgelost en knopen moeten worden doorgehakt om dit verhaal tot op te bodem toe uit te kunnen zoeken.

Meedoen en inschrijven?

Kom met je vriendjes en vriendinnetjes naar deze gratis puzzelervaring. Leuk voor kinderen vanaf 10 jaar maar ook voor volwassenen (ouders of opa’s en oma’s met kinderen). Je kunt in je uppie meedoen maar ook met een groepje van maximaal 8 kinderen. Het spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Meedoen is gratis maar wel graag van tevoren aanmelden. Je kunt je inschrijven per mail: jvanderplas@bibliotheekkatwijk.nl of bellen naar: 071 40 600 92. Ook ligt er een inschrijvingslijst bij de balie in de bibliotheek. Geef aan of je alleen of met een groepje komt spelen en op welk tijdstip.

Het spel wordt gespeeld op:

• Maandag 13 augustus: om 14.00 én om 15.30 uur
  • Donderdag 16 augustus: om 14:00 én om 15.30 uur
  • Zaterdag 18 augustus: om 11.30 (na de Atlantikwall lezing) én om 14.30 uur
  • Maandag 20 augustus: om 14.00 én om 15.30 uur
  • Donderdag 23 augustus: om 14.00 én om 15.30 uur.

Laat dit spel niet aan je voorbij gaan en neem in de bieb een moderne duik in de geschiedenis.