Speel in de meivakantie de break-in box over de Atlantikwall

Gepubliceerd op: 2 maart 2019 18:45

Wat zou jij doen als je de geschiedenis zou kunnen veranderen? Zou jij die jonge soldaat, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in een van de bunkers van de Atlantikwall zit, helpen? Op die vragen kun je nu een antwoord krijgen door het spel te spelen en de puzzels op te lossen van de break-in box over de Atlantikwall. Ben je 10 jaar en ouder, dan kun je in de meivakantie gratis meespelen in de Hoofdbieb. Alleen of met een groepje alvast wat escape room-ervaring opdoen: dát kan in de bieb!

Wat is een break-in box?

Break-in box

De break-in box is een forse en originele Duitse munitiekist uit WO II die in de bibliotheek staat. Via een aantal puzzels moeten de kinderen de kist open proberen te krijgen en dan komen er nog meer raadsels uit die uiteindelijk tot de ontknoping leiden. Een break-in box is een soort omgekeerde escape room: je moet er namelijk niet uit maar ín zien te komen.

Soldaat bij de Atlantikwall

De break-in box vertelt het verhaal van een jonge soldaat die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is geplaatst in een van de bunkers van de Atlantikwall. Dit is de 5200 kilometer lange verdedigingslinie die is opgeworpen om de kustlijn van West-Europa te beschermen tegen een mogelijke invasie. De jonge soldaat heeft als enige taak het opperbevel op tijd te vertellen dat er een invasie aankomt, maar slaagt uiteindelijk niet in deze belangrijke opdracht. Dit leidde tot de geschiedenis zoals wij die kennen... Zou je deze soldaat helpen of zou je hem juist tegenwerken, als je wist welke gevolgen dit voor hem zal hebben? Ontdek ook het verleden en onderzoek hoe je deze jongen had kunnen helpen bij zijn taak. Puzzels moeten worden opgelost en knopen moeten worden doorgehakt om dit verhaal tot op te bodem toe uit te kunnen zoeken.

Meedoen en inschrijven?

Kom ook naar deze gratis escape room-ervaring. Leuk voor iedereen vanaf 10 jaar maar ook voor volwassenen (ouders of opa’s en oma’s met kinderen). Je kunt in je uppie meedoen maar ook met een groepje van maximaal 8 kinderen. Het spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Meedoen is gratis maar je moet je wel van tevoren aanmelden. Je kunt je inschrijven per mail: apauwels@bibliotheekkatwijk.nl. Geef aan of je alleen of met een groepje (hoeveel personen) komt spelen en op welke datum en op welk tijdstip.

Het spel wordt gespeeld op:

• Maandag 29 april: van 13.00 tot 14.00 uur én van 15.00 tot 16.00 uur
  • Woensdag 1 mei: van 11.00 tot 12.00 uur én van 14.00 tot 15.00 uur
  • Vrijdag 3 mei: van 11.00 tot 12.00 uur én van 14.00 tot 15.00 uur.

Doe je mee met dit spannende spel en neem je ook een moderne duik in de geschiedenis?