Avond over de geschiedenis van onze nationale rivier De Rijn

Gepubliceerd op: 23 november 2016 15:52

Martin Hendriksma

Martin Hendriksma schreef een kolkend boek over De Rijn dat onze kijk op deze rievier voor altijd verandert. Op woensdag 21 februari om 20.00 uur vertelt Hendriksma in de Katwijkse bibliotheek de prachtige verhalen die hij tegenkwam op zijn tocht van de bron in Zwitserland tot de uitmonding in de Noordzee. Eerder werd deze lezing op 24 januari vanwege ziekte afgelast.

Rijnverhalen

Voorkant boek De Rijn

Iedereen weet dat onze nationale rivier De Rijn bij Lobith het land binnenstroomt. Maar waar komt dat machtige water vandaan en wat komt het onderweg zoal tegen? Schrijver en journalist Martin Hendriksma (1966) trok van de bron bij de Zwitserse Gotthardpas naar de uitmonding in de Noordzee bij Hoek van Holland. Onderweg verzamelde hij een schat aan verhalen. Van de laatste zalmvisser en de gekrenkte havenbaron tot Rijncomponist Robert Schumann die zich in de rivier wilde verdrinken. Schippers, schilders en soldaten brengen het water tot leven. Samen vertellen ze het levensverhaal van de rivier die de geschiedenis van landen, steden en mensen al sinds de Romeinen bepaalt.
Zijn boek ‘De Rijn: biografie van een rivier’ (2017) is een ode aan de rivier waaraan we ons bestaan hebben te danken. Het is de eerste internationale biografie over De Rijn, vol romantiek, met rauwe verhalen en avontuur.

Met Rijnquiz

Martin Hendriksma geeft op woensdag 21 februari om 20.00 uur een boeiende lezing in de Hoofdbibliotheek over de totstandkoming van de biografie van de rivier De Rijn. Inclusief een speciale Rijnkwis en boekverkoop in de pauze door boekhandel Van der Meer belooft het een mooie avond te worden.

Toegangskaarten

U kunt erbij zijn op 21 februari. Toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen en rechtstreeks hier. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaarten. Prijs voor bibliotheekleden € 6,- en voor niet-leden € 8,-. Eerder gekochte kaarten voor de afgelaste avond in januari zijn geldig voor deze lezing maar kunnen eventueel ook tegen geld ingeruild worden. Stuur dan even een mailtje naar: fwestgeest@bibliotheekkatwijk.nl