Avond over de Matthäus Passion

Gepubliceerd op: 25 december 2016 09:03

foto van Bach

Bent u ook gegrepen door de muziek van de Matthäus Passion? Op dinsdag 13 februari organiseren Bibliotheek Katwijk en Muziekschool Katwijk in De Burgt in Rijnsburg een avond over de dit meesterwerk van Johann Sebastian Bach. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben de Matthäus Passion in hun hart gesloten. Maar hoe goed kent u ‘De Matthäus’ nu eigenlijk? Wie nieuwsgierig is naar meer, heeft nu een unieke kans om zich in één avond te verdiepen in dit prachtige muziekstuk.

Matthäus Passion

Deze eenmalige lezing in Bibliotheek Rijnsburg wordt gegeven door muziekdocent Kees Hoek. In vogelvlucht neemt u zijn toehoorders mee naar de ontstaansgeschiedenis, de muzikale vorm en inhoud, de wereld waarin componist Bach leefde en de instrumenten die in de tijd van Bach werden bespeeld. Aan de hand van enkele luistervoorbeelden is er zoveel te ontdekken waardoor ‘De Matthäus’ nog meer onder uw huid kruipt. Wie na deze avond in de bieb behoefte voelt zich verder te verdiepen, die kan aansluiten bij de 4-delige cursus die Kees Hoek via Muziekschool Katwijk geeft.

Kees Hoek

Kees Hoek heeft blokfluit en historische fagot gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 1984 is hij als docent verbonden aan de muziekschool Katwijk. Naast de blokfluitlessen die hij geeft, leidt hij ook de blokfluitensembles. Als uitvoerend musicus speelt Kees voornamelijk fagot. Dat doet hij in diverse barokorkesten en kamermuziekensembles in binnen- en buitenland.

Erbij zijn?

Iedereen die in één avond iets meer te weten wil komen over de Matthäus Passion is van harte welkom op dinsdag 13 februari om 20.00 uur in Bibliotheek Rijnsburg in De Burgt (Burg. Koomansplein 1). Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur.