Avond met Mart Smeets: UITVERKOCHT!

Gepubliceerd op: 2 oktober 2017 11:53

foto Mart Smeets

Mart Smeets, sportjournalist in hart en nieren, komt op maandagavond 11 februari naar Bibliotheek Katwijk. Hij wordt geïnterviewd door de Katwijkse sportcommentator Krijn Schuitemaker over zijn nieuwe boek ‘Afzien’. Hierin zijn vele enthousiasmerende Smeets-verhalen opgetekend. Of het nu om schaatsen, wielrennen, tennis, voetbal, basketbal, honkbal, football, zwemmen of golf gaat, Smeets schrijft er bevlogen verhalen over, gebaseerd op zijn eigen ervaringen tussen de sporters en zijn ongeëvenaarde parate kennis. Het duo Smeets en Schuitemaker staat garant voor mooie verhalen over prachtige sportmomenten.

Afzien

Boektitel Afzien

In zijn boek ‘Afzien’ neemt Mart Smeets de lezer mee naar de voor Nederland zo succesvolle Winterspelen in Zuid-Korea; naar de topprestaties van Dumoulin, Kruijswijk, Froome, Geraint Thomas en Yates in Giro, Tour en Vuelta; en naar de verbluffende solo van Anna van der Breggen bij het WK vrouwen. Hij volgt tennisster Kiki Bertens bij haar doorbraak naar de wereldtop, maar ziet de herfst voor Federer intreden. Hij is ontroerd door de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden en ziet Max Verstappen steeds beter worden, en hij legt uit waarom de basketballers LeBron James en Michael Jordan onvergelijkbaar zijn. Het is maar een kleine greep uit de vele prikkelende verhalen in dit boek. Voor de kopers van dit boek zijn er nog extra hoofdstukken online te lezen (instructies achter in het boek).

Signeren

Je kunt op 11 februari een afwisselende avond vol sportverhalen verwachten in de bibliotheek. Mart Smeets wordt door Krijn Schuitemaker het hemd van het lijf gevraagd en natuurlijk kunnen de aanwezigen ook een duit in het zakje doen. In de pauze is er boekverkoop en zal Mart graag zijn boeken signeren.

Erbij zijn?

Zin om naar deze avond vol sportverhalen van én met Mart Smeets te komen? Dat kan op maandag 11 februari om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegangskaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden.