Kinderboekenschrijfster Anna Woltz komt praten over Vriendschap

Gepubliceerd op: 25 juni 2018 10:45

Anna Woltz

In de Kinderboekenweek kun je kinderboekenschrijfster Anna Woltz ontmoeten.

Het is altijd bijzonder om een echte schrijver te ontmoeten en met hem of haar te kunnen praten. Kinderen van 7 t/m 12 jaar hebben nu die kans. Op woensdag 10 oktober van 14.00 tot 15.00 uur – middenin de Kinderboekenweek - komt de bekende kinderboekenschrijfster Anna Woltz op bezoek in de Hoofdbibliotheek in Katwijk. Ze gaat vertellen over ‘Vriendschap’ en hoe dit onderwerp in haar boeken een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in haar boek ‘Alaska’, een spannend verhaal over de vriendschap tussen twee kinderen en één hond.

Anna Woltz

Anna Woltz (Londen, 1981) groeide op in Den Haag. Als vijftienjarige schreef ze een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school. Die stukjes werden gebundeld in ‘Overleven in 4B’. In 2002 kwam haar eerste kinderboek uit: ‘Alles kookt over’. Woltz studeerde geschiedenis in Leiden en is nu fulltime schrijfster. Ze heeft inmiddels al meer dan twintig kinder- en jeugdboeken geschreven.

Alaska: een hulphond als beste vriend

voorkant boek Alaska

Haar boek ‘Gips’ won in 2016 de Gouden Griffel, ‘Alaska’ kreeg een jaar later een Zilveren Griffel. In ‘Alaska’ staat het onderwerp vriendschap centraal. Anna Woltz wil graag met de aanwezige kinderen praten over dit boek. Het is een spannend verhaal over de vriendschap tussen twee kinderen en één hond. Woltz vertelt hoe ze onderzoek naar hulphonden heeft gedaan voor haar boek en beantwoordt natuurlijk alle vragen van de kinderen!

Erbij zijn?

Wil je zelf schrijfster Anna Woltz op woensdag 10 oktober om 14.00 uur in de Hoofdbieb ontmoeten en haar horen vertellen over ‘Vriendschap’? Dat kán. Toegang € 2,50. Kaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.
Anna Woltz ziet er naar uit om jullie in de bibliotheek te zien tijdens de Kinderboekenweek.