Mad Science workshop: Onder druk

Gepubliceerd op: 18 maart 2022 11:50

 Tijdens de workshop van Mad Science ‘Onder druk’ zweven de deelnemers rond in de wetenschap van luchtdruk en de Wet van Bernoulli. Nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 15 juni van 15.00 tot 16.00 uur meedoen aan deze workshop in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Laat je lekker zweven op een luchtstroom….

Hoge en lage druk

In deze workshop staat de wet van Daniel Bernouilli centraal. De kinderen experimenteren met hoge en lage druk en proberen voorwerpen op een luchtstroom te laten zweven. Met een draaiende luchtstroom doven zij kaarsen op afstand. En hoe werkt onze ademhaling? Kortom, een luchtige, maar goed gevulde workshop. Leuk om aan mee te doen én te ontdekken hoe het met de luchtdruk zit.

Mad Science is een organisatie die kinderen wil inspireren de wereld te ontdekken met wetenschap en techniek. De ietwat gekke professoren weten altijd te verbazen met hun proeven en experimenten.

Meedoen?

Wie wil meedoen aan de Mad Science workshop ‘Onder druk’, is welkom op woensdag 15 juni van 15.00 tot 16.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen 20 kinderen meedoen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Deelname: € 6,- per persoon. Kaarten zijn te koop via de knop bovenaan dit artikel én in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.