Micro:bit bootcamp

Gepubliceerd op: 13 juni 2022 11:03

Vervelen in de zomervakantie? Nergens voor nodig! Op vrijdagmorgen 29 juli staat er in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek een superleuke bootcamp met micro:bit op het programma. Van 10.15 tot 12.15 uur zijn kinderen van 9 t/m 12 jaar welkom om lekker aan de slag te gaan en spelenderwijs kennis te maken met programmeren en in aanraking te komen met elektronica. Er kan van alles worden gemaakt bij deze educatieve activiteit in de bibliotheek.

Bootcamp micro:bit

Programmeren is leuk! Bij deze activiteit in de bibliotheek leren kinderen wat de mogelijkheden van de micro:bit (een soort programmeerbare minicomputer) zijn. Ze kunnen de leukste dingen programmeren met dit minicomputertje.
Eerst wordt er een bijvoorbeeld een voertuig, of een molen, of een robotje, of een stoplicht gemaakt. Allerlei materialen kunnen hiervoor gebruikt worden zoals karton, LEGO, ijsstokjes, rietjes en nog veel meer. Met de micro:bit wordt het knutselwerk vervolgens aangestuurd waardoor het kan bewegen, of geluid maakt, of verlicht wordt met ledlampjes. Het is één groot avontuur! Er kunnen 6 deelnemers meedoen dus geef je snel op!

Meedoen?

Zin om mee te doen aan deze leuke bootcamp micro:bit. Dat kan op 29 juli van 10.15 tot 12.15 uur in de Makersplaets. Deelname: € 3,-. Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.