Mediaspeeltuin voor ouders en jonge kinderen

Gepubliceerd op: 1 maart 2022 15:34

Ouders/verzorgers en hun jonge kinderen zijn op woensdagochtend 30 maart van harte welkom voor een rondje door de Mediaspeeltuin in de Hoofdbibliotheek. Onder de noemer van de Media Ukkie Dagen zijn er allerlei leuke voorbeelden te zien en te beleven waarbij het draait om mediagebruik voor kleintjes. Van apps tot robotjes, van digitale prentenboeken tot vertelplaten en mét leuke mediatips voor de ontwikkeling van kinderen.

Mediagebruik: swipe, stap, sprong

Tablets, smartphones en tv’s hebben een enorme aantrekkingskracht op jonge kinderen. Klik en je bent in een andere wereld. Tijdens de Media Ukkie Dagen zoomt de bieb in op mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema Swipe, stap, sprong geven we antwoord op vragen als: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Ouder-kind Mediaspeeltuin

Ouders/verzorgers én hun jonge kinderen van 3 t/m 5 jaar kunnen op 30 maart terecht in de bieb voor een ronde Mediaspeeltuin. Het wordt een gezellig uurtje samen op ontdekking gaan in de wereld van de mediamogelijkheden voor kleintjes. Er staan digitale prentenboeken klaar, vertelkastjes met vertelplaten, je kunt aan de slag met de robotjes BlueBot en Botley, er liggen tablets met verschillende apps, spelletjes en meer. En er is allerlei bruikbare voorlichtingsinfo om ouders te informeren over wijs omgaan met media.

Erbij zijn?

Op woensdagochtend 30 maart zijn er twee rondes voor de Mediaspeeltuin in de Hoofdbibliotheek:

  • van 9.15 tot 10.00 uur
  • van 10.15 tot 11.00 uur. 

Voor elke ronde zijn 12 kaarten (1 kaart = voor 1 ouder-kindpaar) beschikbaar. De toegang is € 3,-. Toegangskaarten voor de twee rondes Mediaspeeltuin zijn te verkrijgen via de knoppen bovenaan dit bericht en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.