Interview met Annejet van der Zijl

Gepubliceerd op: 23 september 2022 09:04

In de Maand van de Geschiedenis wordt Annejet van der Zijl, één van de meest bekende literaire non-fictie auteurs, door Ivan Borghstijn geïnterviewd over haar laatste boek. Dit werk, de transatlantische familiekroniek Fortuna’s Kinderen schreef zij naar aanleiding en als uitbreiding van het Boekenweekgeschenk 2020, Leon en Juliette. Zo worden literatuur en geschiedenis met elkaar verweven op een boeiende avond op woensdag 19 oktober vanaf 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Wees van harte welkom.

Annejet van der Zijl heeft inmiddels zeven veelgeprezen non-fictieboeken en één fictieboek op haar naam staan, die allemaal bestsellers werden, zowel in Nederland als internationaal. Haar laatste werk, Fortuna’s Kinderen, vertelt het waargebeurde verhaal van Leon Herckenrath die in 1818 de jonge slavin Juliette ontmoette. Ook de geschiedenis van hun nakomelingen, dochter Virginie en haar Hollandse man, die ten tijde van de Goldrush in Californië verbleven, wordt in deze kroniek tot leven gebracht. 


Maand van de Geschiedenis

Dit jaar staat de Maand van de Geschiedenis in het thema ‘Wat een ramp!’ Daar past het oeuvre van Annejet van der Zijl perfect tussen. Haar werk brengt familiegeschiedenissen tot leven, geschiedenissen waar ook rampspoed een rol in speelt. In het geval van Fortuna’s Kinderen lees je over liefde in tijden van slavernij, discriminatie, armoede en grote rijkdom.  


Erbij zijn?

Iedereen is van harte welkom op 19 oktober om 20.00  uur in de Hoofdbibliotheek. Kaartjes kosten €8,- euro voor leden en €10,- euro voor niet leden.  Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.