Gratis energiespreekuur

Gepubliceerd op: 13 mei 2022 12:12

Wie tips en advies wil over het besparen van energie, kan vanaf 19 mei elke dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur naar het energiespreekuur komen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Iedereen is welkom en kan voor hulp bij energiebesparing gratis terecht bij een ‘energiecoach’.

Advies over energiebesparing

De Energieambassadeurs van ‘Katwijk Energie Neutraal’ is een groep enthousiaste vrijwilligers die inwoners in de gemeente Katwijk helpen bij het besparen van energie. De Energieambassadeurs weten veel over de technische onderdelen van energiebesparing in huis en hebben vaak zelf ervaring opgedaan met het verduurzamen van hun eigen woning. Ook zijn een aantal energieambassadeurs opgeleid als ‘energiecoach’.

De Energieambassadeurs geven informatie over duurzame maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen, maar helpen inwoners ook op weg om die maatregelen in huis en om het huis toe te passen. Energieambassadeurs kunnen samen met u uw woning doorlopen, om te kijken waar bespaard en/of verbeterd kan worden. Ook leggen ze uit hoe het met de kosten en eventuele subsidies zit.

Energiespreekuur: elke dinsdag en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.