Break-in box Landgoederen

Gepubliceerd op: 9 december 2022 10:13

Los jij graag puzzels op? Bij de Break-in Box ‘Landgoed Welbehagen’ onderzoek je het verdwenen Landgoed Welbehagen. Een Break-in box is een soort omgekeerde Escape Room: je moet er namelijk niet uit, maar ín zien te komen. Aan de hand van puzzels en het kraken van codes moet je de kist open zien te maken. Speel de Break-in box op 27 december in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever of op 28 december in de Hoofdbibliotheek. We starten om 10.30 uur en eindigen om 11.30 uur.

Ontrafel het geheim van Landgoed Welbehagen

Een tijdje geleden ontving de bibliotheek een heel vreemde erfenis. Van wijlen de heer Johannes Heinsiegt kregen we een antieke dekenkist met oude spullen en een geheimzinnige tijdmachine. Zijn familie vertelde ons dat Johannes tijdens zijn leven amateurhistoricus was. Hij deed een onderzoek naar het Landgoed Welbehagen, een oud landhuis dat in de 17-de eeuw hier in de regio gebouwd moet zijn, maar dat niet meer bestaat en waarover weinig terug te vinden is. Vlak voor zijn overlijden verklapte hij nog wel aan zijn familie dat hij het geheim bijna ontrafeld had. 

Aan de kinderen die de Break-in box komen spelen in de bibliotheek is de vraag of zij het werk van Johannes Heinsiegt willen afmaken. Wat is er toch met dat Landgoed Welbehagen gebeurd? Het enige dat we weten is dat er een heel vreemd feest heeft plaatsgevonden waarbij er een heleboel mis ging.

Speel je mee?

Iedereen vanaf 9 jaar oud is van harte welkom om deze spannende Break-in box te spelen. Kom alleen of speel met vrienden! Er kunnen maximaal 6 mensen spelen. Een kaartje kost €3,- per persoon. Kaarten zijn te verkrijgen via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Let goed op: je kunt de Break-in box op 27 december in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever spelen of op 28 december in de Hoofdbibliotheek. We starten om 10.30 uur en eindigen om 11.30 uur. 

Klik hier en koop een kaartje!