Workshop Tie dye: maak een t-shirt of tas: UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 15:19

De bieb organiseert een gave creatieve activiteit in de Makersplaets voor kinderen die van kleur houden. In de workshop ‘Tie dye t-shirt of tas maken’ op dinsdagmiddag 17 augustus van 13.00 tot 14.30 uur ontwerpen kinderen van 8 t/m 12 jaar hun eigen t-shirt of tas. En reken maar dat ze daarna een echte blikvanger kunnen toevoegen aan hun kledingkast of tassenvoorraad. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek!

Koop hier een kaartje en maak een Tie dye t-shirt of tas

Tie dye t-shirt of tas

Je hebt het vast al op YouTube of TikTok voorbij zien komen: tie dye. Tijdens deze workshop maken we een tie dye t-shirt of tas. Je kiest zelf het patroon en je favoriete kleuren en gaat aan de slag met de speciale tie dye verf. De verf moet 6 tot 8 uur intrekken, dus je krijgt je werkstuk mee naar huis in een plastic zak. Je kunt ‘m 6 tot 8 uur later (samen met je ouders) thuis uitspoelen en een keertje wassen. Super leuk en spannend om te zien hoe jouw ontwerp is geworden. Let op! Het is mogelijk dat je kleren vies worden tijdens deze workshop, en dat blijven ze dan ook… Dus trek oude kleren aan! De bibliotheek zorgt voor het t-shirt of de tas die je gaat verven tijdens de workshop.

Meedoen?

Zin om op dinsdagmiddag 17 augustus aan de slag te gaan tijdens deze workshop Tie dye? Dat kan: er kunnen 8 kinderen meedoen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deelname: € 7,50 (inclusief materialen). Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.