Workshop Minecraft: Bouw een vuurtoren: UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 17:00

Hoe hoog is de vuurtoren van Katwijk eigenlijk? En hoe dik zijn de muren? Bibliotheek Katwijk organiseert in de herfstvakantie voor kinderen van 9 t/m 14 jaar een workshop ‘Minecraft: Bouw een vuurtoren’ in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Op woensdag 20 oktober van 10.00 tot ongeveer 13.00 duiken we met deze digitale workshop in de geschiedenis en de bouw van vuurtorens.

Koop hier een kaartje voor deze vuurtorenworkshop

Het wordt om 10.00 uur verzamelen bij de hoofdbibliotheek. Vervolgens brengen we met elkaar een bezoekje aan de Vuurbaak om daar van alles te horen en te zien over dit erfgoed-vuurtorengebouw in Katwijk aan Zee, gebouwd in 1605. Een mooie samenwerking met het Katwijks Museum. Terug in de bieb wordt er ook een link gelegd met het prachtige boek ‘Lampje’ van Annet Schaap. Aan de hand van het verhaal van Emilia, de dochter van vuurtorenwachter Augustus, komt de vuurtoren nog meer in beeld. Met de opgedane informatie kan iedereen daarna zijn/haar eigen lichthuis bouwen. Zorg dat je erbij bent!

Minecraft

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, in je eentje of met andere spelers. Een trainer van ProBiblio komt met een set Minecraftlaptops naar de bibliotheek voor deze workshop. Op een originele manier leren kinderen iets over erfgoed en over historische thema’s maar ook trainen ze daarnaast vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht, creatief denken, samenwerken en ICT-basisvaardigheden. Het is een voorwaarde om al wat ervaring te hebben met Minecraft. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met ProBiblio.

Meedoen?

Zin om in de herfstvakantie op woensdag 20 oktober aan de slag te gaan in deze workshop Minecraft: Bouw een vuurtoren? Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 9 t/m 14 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.